Καύση Βοτάνων: Πως Να Διώξετε Την Αρνητική Ενέργεια

Καύση Βοτάνων: Πως Να Διώξετε Την Αρνητική Ενέργεια

Η δύναμη των φυτών ήταν γνωστή για τη θεραπεία σωματικών και ψυχικών ασθενειών για χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, αυτή η παλιά πρακτική καύσης βοτάνων εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως για καταστάσεις όπως κακή διάθεση, υποτονική ατμόσφαιρα, κατάθλιψη. Οι παλιοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν την καύση βοτάνων για να καθαρίσουν την στάσιμη αρνητική του “πεδίου” μας, δηλαδή εκείνη την κακή ενέργεια που επηρεάζει τη “συναισθηματική, ενεργειακή, πνευματική, διανοητική κατάστασή μας, σε όποιο περιβάλλον κι αν βρισκόμαστε – στο σπίτι, το γραφείο είτε άλλο φυσικό χώρο”. Οι ανατολικές φιλοσοφίες υποστηρίζουν ότι η στάσιμη, αρνητική ενέργεια μπορεί να έχει επιβλαβείς επιδράσεις στην ψυχική και σωματική σας κατάσταση και μπορεί να εκδηλωθεί με φαινόμενα όπως κακή διάθεση, αδυναμία να νιώσουμε χαρά, ευτυχία, επιτυχία. Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλεί ακόμη και σωματικό πόνο, ή να εξελιχθεί σε ασθένεια. Ίσως ο γιατρός να μη προτείνει τη χρήση αρωματικών βοτάνων, ωστόσο οι παραδοσιακοί θεραπευτές είναι παραπάνω από σίγουροι ότι αυτή η αρχαία πρακτική καύσης συγκεκριμένων φυτών ανακουφίζει από διάφορες ασθένειες και καταστάσεις. Είναι επίσης ευρέως αποδεκτό μεταξύ Ανατολικών και Ιθαγενών θεραπευτών ως τρόπος σύνδεσης με τον πνευματικό κόσμο. Σύμφωνα με το Κέντρο Chopra, “Ο στόχος της διαδικασίας αυτής είναι να καθαρίσει τον χώρο από στάσιμη και κακή ενέργεια, που μας παρεμποδίζει να νιώσουμε θετικές δονήσεις. Προετοιμάζουμε τον χώρο για κάποια τελετή, όπως το κάνουμε όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε, να διακοσμήσουμε, να ετοιμάσουμε το σπίτι λες και περιμένουμε την οικογένεια για διακοπές”.

Καύση Βοτάνων: Πως Να Διώξετε Την Αρνητική Ενέργεια

Τι χρειάζεστε!

Τα είδη των φυτών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον καθαρισμό του χώρου εξαρτάται από τον τόπο και τα βότανα που μπορούμε εύκολα να βρούμε. Για παράδειγμα, σύμφωνα με διάφορες ομάδες των ιθαγενών της Αμερικής, οι άνθρωποι στην ανατολική ακτή συνήθως χρησιμοποιούν, κέδρο, πεύκο, κεράσι, κυπαρίσσι και φασκόμηλο, ενώ οι ομάδες της Δυτικής ακτής τείνουν να χρησιμοποιούν άλλα βότανα, καπνό, άγριο φασκόμηλο, κ.α. (2).

  1. Φασκόμηλο ή οποιοδήποτε άλλο ιερό φυτό. Αυτά αντιπροσωπεύουν το στοιχείο γης.
  2. Ένα κοχύλι abalone ή πήλινο πιάτο. Αυτό θα διατηρήσει την καύση των φυτών. Το κέλυφος αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού.
  3. Σπίρτα, που αντιπροσωπεύουν το ξύλινο στοιχείο.
  4. Ένα φτερό, το οποίο αντιπροσωπεύει το στοιχείο του αέρα.
  5. Μουσική υπόκρουση με τύμπανο, προαιρετικά, που αντιπροσωπεύει το ρυθμό της καρδιάς.

Όταν συνδυάσατε όλα τα στοιχεία σε έναν χώρο με στάσιμη κακή ενέργεια, μπορείτε να προσελκύσετε αρμονία και ισορροπία στο χώρο σας.

Πώς γίνεται η καύση βοτάνων!

Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκέτο βοτάνων, τα οποία εάν είναι αποξηραμένα πλέκονται σε μπουκέτο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βότανα που δεν είναι δεμένα σε μπουκέτο. Πριν ξεκινήσετε, αφήστε τη μουσική να κυκλοφορήσει στον χώρο και ανοίξτε ένα παράθυρο ή μια πόρτα. Τοποθετήστε το μπουκέτο με τα βότανα στο κοχύλι, ή το πήλινο μπολ και ανάψτε τα. Φροντίστε η φλόγα να αγκαλιάσει τα βότανα για να μπορεί να γίνει η καύση των βοτάνων. Στη συνέχεια, καθαρίστε τα χέρια σας από την κάπνα και κάντε κινήσεις μετακινώντας το μπολ πάνω από τα μάτια, τα αυτιά, το στόμα, τα χέρια, την καρδιά και το σώμα. Μερικοί άνθρωποι μετακινούν το μπολ και κοντά στην πλάτη τους για να «ελαφρύνουν τα βάρη τους». Περπατήστε από δωμάτιο στο δωμάτιο, θυμιατίζοντας τον καπνό με το φτερό για να καθαρίσετε το σπίτι σας από οποιαδήποτε αρνητική ή στάσιμη ενέργεια. Φροντίστε να μη λερωθεί το σπίτι με στάχτη. Όταν τελειώσετε τον καθαρισμό της κακής ενέργειας, αφήστε τα βότανα να καούν. Δεδομένου ότι οι ιθαγενείς Αμερικανοί πιστεύουν ότι η αρνητική ενέργεια πρέπει να πάει κάπου, είναι καλύτερο να τα πετάξετε έξω και να τα επιστρέψετε πίσω στη Γη.

Καύση Βοτάνων: Πως Να Διώξετε Την Αρνητική Ενέργεια

Πώς να παρασκευάσετε ένα smudge stick/μπουκέτο

  1. Κόψτε τα κλαδιά και τα στελέχη των βοτάνων σας σε ίσο μήκος (περίπου 20 εκατοστά είναι αρκετό). Αφαιρέστε τυχόν κίτρινα στίγματα και φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικά, μη τοξικά υλικά, όπως αδιάβροχη κλωστή κάνναβης για να δέσετε το μπουκέτο. Θα χρειαστείτε κλωστή 4 φορές το μήκος των βοτάνων. Όσο πιο παχύ είναι το μπουκέτο, τόσο πιο αργά καίγεται. Κάντε έναν σφιχτό κόμπο γύρω από τους μίσχους για να στερεώσετε το μπουκέτο και στη συνέχεια τυλίξτε την κλωστή γύρω από τους μίσχους αρκετές φορές, κατόπιν κάντε άλλον έναν κόμπο.
  2. Πιάστε τα βότανα με το ένα χέρι και στη συνέχεια τυλίξτε την κλωστή σε γωνία από τη βάση μέχρι την κορυφή του μπουκέτου. Χρησιμοποιήστε αρκετή κλωστή για να μην ξεφύγουν φυλλαράκια.
  3. Τώρα, γυρίστε το μπουκέτο και οδηγήστε την κλωστή στους μίσχους, δημιουργώντας ένα σταυρωτό μοτίβο.
  4. Μπορείτε, εάν θέλετε, να ξανακάντε την ίδια διαδρομή με την κλωστή για καλύτερο δέσιμο. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε πολλή κλωστή γύρω από τη βάση του μπουκέτου για να δημιουργήσετε λαβή. Επίσης, μαζέψτε κλωστές που προεξέχουν για να είναι το μπουκέτο σας όμορφο.
  5. Τοποθετήστε το μπουκέτο σε μια σκιερό μέρος για να στεγνώσει και αφήστε σε ευάερο μέρος για 7-10 ημέρες ή περισσότερο, ανάλογα με τα βότανα. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε τα μπουκέτα χρησιμοποιώντας λεπτά σύρματα ή άγκιστρα που είναι τοποθετημένα κάτω από τις αυτοσχέδιες χειρολαβές. Μόλις τα μπουκέτα στεγνώσουν εντελώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα βότανα, παραλείψτε αυτό το βήμα.

Φυτά κατάλληλα για μπουκέτα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά βότανα και φυτά, ανάλογα με την προσωπική σας επιλογή και τις συγκεκριμένες ανάγκες. Ας δούμε μερικά από τα φυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως για να μπουκέτα καύσης και τις ασθένειες ή τις καταστάσεις που θεραπεύουν.

  • Βάλσαμο – καθαρισμού κι εξαγνισμός
  • Φύλλα κέδρου – καθαρισμός κι εξαγνισμός
  • Άγριοι θάμνοι – χαλάρωση από την αρνητική ενέργεια, προστασία, ηρεμία
  • Λιβάνι – ανακουφίζει από την κατάθλιψη και βοηθά στη διόραση
  • Ιερός βασιλικός – καθαρισμός και ηρεμία
  • Άρκευθος – Καθαρισμός και εξαγνισμός
  • Λεβάντα-ηρεμία
  • Μελλισόχορτο – πνευματική διαύγεια και ηρεμία
  • Λεβιθόχορτο – βοηθά στη διαύγεια των ονείρων, καθαρισμός, ηρεμία
  • Φλόμος – καθαρίζει χώρους με αρρώστους, θεραπεύει, βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία
  • Μέντα – θεραπεία, προστασία
  • Πευκοβελόνες – καθαρισμός και εξαγνισμός
  • Ροδοπέταλα-διαλογισμός, ηρεμία, προσελκύει αγαπητικά αισθήματα
  • Δενδρολίβανο –προστασία, καθαρίζει το μυαλό
  • Φασκόμηλο – καθαρίζει την αρνητική ενέργεια, αντιμετωπίζει πληγές, πονοκεφάλους και κρυολογήματα
  • Γλυκόριζα -επούλωση, καθαρισμός, θετική ενέργεια
  • Αγραψιθιά – απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα

Κάντε το δικό σας συνδυασμό και μαζί με το μπουκέτο αφήστε να καούν και οι έννοιες σας!

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *