Ενεργειακός Καθαρισμός & Τοποθέτηση Κρυστάλλων

Η κρυσταλλοθεραπεία παρότι συγκαταλέγεται στις σύγχρονες μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας, είναι όμως μια πανάρχαιη τεχνική ίασης. Οι αρχαίοι πολιτισμοί υποστήριζαν πως οι κρύσταλλοι εφόσον προέρχονται από τα βάθη της γης, εκπέμπουν (αλλά και δέχονται) ενέργεια.
Σε αυτό το άρθρο θα πούμε λίγα και απλά λόγια για την τοποθέτηση και τον ενεργειακό καθαρισμό των κρυστάλλων-λίθων.

Γενικά
Όλοι οι κρύσταλλοι διαφέρουν μεταξύ τους, ανάλογα με τη χημική τους σύσταση, αν είναι συμπαγείς ή διάφανοι και άλλα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά τους. Το πιο προφανές για εμάς είναι το χρώμα τους. Λέγεται πως οι μπλε χαρίζουν προστασία και έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες, οι κόκκινοι διεγερτικές ιδιότητες και οι πράσινοι χαρίζουν τύχη και ευημερία.

Ενεργειακός Καθαρισμός & Τοποθέτηση Κρυστάλλων

Επιλογή κρυστάλλων

Η επιλογή είναι καθαρά προσωπικό θέμα για τον καθένα, ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο τον προορίζουμε. Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε:
– Αν έχετε μπροστά σας πολλούς κρυστάλλους αγγίξτε τους και κρατήστε έναν-έναν με το αριστερό σας χέρι. Ενστικτωδώς νιώστε ποιος “κολλάει” περισσότερο στο χέρι σας.
– Μελετήστε τις ιδιότητες τους και επιλέξτε βάση αυτών και του σκοπού που τον θέλετε.

Ενεργειακός Καθαρισμός & Τοποθέτηση Κρυστάλλων

Καθαρισμός & Φόρτιση κρυστάλλων

Πριν χρησιμοποιήσουμε μια καινούρια πέτρα (ή σε περίπτωση που τη χρησιμοποιούμε σχυνά), καλό είναι να την “καθαρίσουμε” ενεργειακά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, εδώ θα αναφέρουμε τους πιο γνωστούς και εύκολους.
1. Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ (όχι μεταλλικό ή πλαστικό) χλιαρό νερό και λίγο αλάτι (καλύτερα φυσικό θαλασσινό ή Ιμαλαίων) και τοποθετούμε μέσα τους κρυστάλλους για 1-3 ώρες. Έπειτα τους ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τους αφήνουμε πάνω σ’ένα λευκό πανί από φυσικό υλικό στον ήλιο για 1 ώρα, ώστε να “φορτίσουν” με τις ακτίνες του. Η φόρτιση μπορεί να γίνει και στο φως της πανσελήνου.
2. Αν είμαστε κοντά σε εξοχή μπορούμε να τυλίξουμε τους κρυστάλλους μ’ένα πανί από φυσικό υλικό και να τους θάψουμε στο χώμα για 3 ώρες ως 3 ημέρες. Μετα τους ξεπλένουμε σε φυσικό τρεχούμενο νερό (πχ.ποτάμι) και τους αφήνουμε για 1 ώρα στον ήλιο.
Σημείωση:
Εάν τα ορυκτά σας είναι ευαίσθητα στο νερό, τότε τα ακουμπάτε πάνω στο αλάτι, γυρνώντας τα συχνά μέσα σε διάστημα 3 ωρών και κατόπιν τα βουρτσίζετε με ένα μαλακό βουρτσάκι για να φύγει το αλάτι. Εάν τα ορυκτά σας είναι ευαίσθητα και στο αλάτι, τότε, βάλτε σε ένα μπολ αλάτι και βάλτε πάνω από το αλάτι ένα πανάκι από φυσικό υλικό, και τοποθετείστε πάνω του τους κρυστάλλους, σκεπάστε αυτό το μπολ με ένα πανί και αφήστε τους για 3 ώρες. Μετά βγάλτε τους στον ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για 1 ώρα.

Ενεργειακός Καθαρισμός & Τοποθέτηση Κρυστάλλων

Ευαίσθητοι λίθοι στο αλατόνερο και στον ήλιο

Λίθοι που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το αλατόνερο:
Αζουρίτης, Μαλαχίτης, Τιρκουάζ, Σελενίτης, Κεχριμπάρι, Μαργαριτάρι, Κυανίτης, Κοράλλι, Σελεστίτης, Αγγελίτης, Ρόδο Της Ερήμου, Αλάβαστρο.

Λίθοι που αφυδατώνονται στο αλατόνερο και χάνουν τη λάμψη τους:
Οπαλίτης, Φεγγαρόπετρα, Ηλιόλιθος, Λαβραδορίτης, Αραγωνίτης, Κουνζίτης, Λάπις Λάζουλι, Σοδαλίτης, Φθορίτης, Ασβεστίτης, Απατίτης, Αυτοκρατορικό Τοπάζι.

Λίθοι που αποχρωματίζονται όταν εκτεθούν για πολλές ώρες στον ήλιο:
Αμέθυστος, Ροζ Χαλαζίας, Αβεντουρίνη, Ακουαμαρίνα, Βήρυλλος, Κιτρίνης, Κουνζίτης, Ζαφείρι, Φθορίτης, Καπνιάς.

Ενεργειακός Καθαρισμός & Τοποθέτηση Κρυστάλλων

Απλή φροντίδα & επαναφόρτιση κρυστάλλων

1.Βάζουμε σε ένα πανί από φυσικό υλικό λίγο φυσικό αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου ή κέδρου και περνάμε ελαφρώς όλες τις επιφάνειες τους.
2. Καίμε ένα φυσικό θυμίαμα ή δενδρολίβανο και αφήνουμε τους κρυστάλλους για λίγη ώρα να “καπνιστούν”.
3. Τους εκθέτουμε στο φως του ήλιου ή την πανσέληνο για 1 ώρα.

Ενεργειακός Καθαρισμός & Τοποθέτηση Κρυστάλλων

Εναρμόνιση κρυστάλλων

Οι κρύσταλλοι είναι δέκτες και πομποί ενέργειας, άρα η σχέση μας με αυτούς είναι αμφίδρομη και ανταποδοτική. Για να τους εναρμονίσουμε στο δικό μας πεδίο καλό είναι να κάνουμε την εξής άσκηση:
1. Καθόμαστε σε ένα ήσυχο μέρος και βρισκόμαστε σε κατάσταση ηρεμίας.
2. Καθαρίζουμε το νου μας από οποιεσδήποτε σκέψεις και αφήνουμε το μυαλό μας να εστιάσει στο “τίποτα”.
3. Προσπαθούμε να συντονιστούμε με τον εσωτερικό μας εαυτό.
4. Τοποθετούμε τον κρύσταλλο στο αριστερό/δεκτικό μας χέρι και τον σκεπάζουμε με το δεξί/δοτικό μας χέρι.
5. Μένουμε σε αυτή την κατάσταση και οραματιζόμαστε μια ενέργεια (σαν λευκό φως) να μας διαπερνά και να καταλήγει στον κρύσταλλο.

Ενεργειακός Καθαρισμός & Τοποθέτηση Κρυστάλλων

Τοποθέτηση κρυστάλλων

Μπορούμε να τους έχουμε μαζί μας σε μια θήκη από φυσικό υλικό (όχι νάιλον) στην τσάντα, στο αμάξι ή φορεμένους πάνω μας με τη μορφή κοσμήματος. Καλό είναι η πέτρα να μην εφάπτεται σε πλαστικό ή μέταλλο, εκτός κι αν είναι χρυσός-ασήμι.
Στο σπίτι μπορούμε να τοποθετήσουμε κρυστάλλους:
Στο σαλόνι σε δύο σημεία διαγώνια μεταξύ τους, τον πρώτο κοντά στην είσοδο και τον δεύτερο απέναντι διαγώνια.
Στο υπνοδωμάτιο μέσα στα συρτάρια/ράφια με τα σεντόνια μας, στα κομοδίνα δεξιά-αριστερά από το κρεβάτι ή κάτω από το μαξιλάρι/πάνω στο κρεβάτι.
Το ίδιο ισχύει και για τα παιδικά δωμάτια ή το γραφείο μας. Μπορούμε επίσης να τους βάλουμε μέσα στις γλάστρες μας ή στον κήπο.
Καλό είναι οι κρύσταλλοι να τοποθετούνται σε σημεία που μπορούμε να τους βλέπουμε και να τους αγγίζουμε όταν θέλουμε.

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *