Μια Πρώτη Γνωριμία Με Τους Λίθους & Τους Κρυστάλλους

Τα Ορυκτά του Πλανήτη μας

 Οι λίθοι και οι κρύσταλλοι ανήκουν σε ένα ανώτερο κραδασμικό επίπεδο και διαθέτουν ενεργειακές δονήσεις ικανές να ισχυροποιήσουν κάθε προσπάθεια σας για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής σας υγεία καθώς και για να μετατρέψετε οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει στη ζωή σας σε θετικό. Όλα τα στοιχεία της χημικής τους σύστασης τα συναντούμε και στο ανθρώπινο σώμα γεγονός που αποδεικνύει ότι είμαστε φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά. Στην αρχή τους είχαν δοθεί μόνο μεταφυσικές ιδιότητες αλλά η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι οι ιδιότητες τους έχουν σχέση με τη δομή και τη σύσταση τους και είναι αποτέλεσμα περισσότερο φυσικοχημείας και λιγότερο μεταφυσικής.

Τα Ορυκτά του Πλανήτη μας

Η Ιστορία των Λίθων

 Από πολύ παλιά οι άνθρωποι λάτρευαν τους πολύτιμους λίθους για τα εντυπωσιακά χρώματα τους, τη λάμψη τους και τις απίθανες κρυψώνες τους. Κρατώντας ένα λίθο ένιωθαν δέος και έκπληξη, πίστευαν ότι μόνο ο Θεός θα μπορούσε να δώσει τέτοια δημιουργήματα. Έτσι ξεκινά η χρήση τους ως κανάλι επικοινωνίας με την ανώτερη δύναμη αλλά και ως μέσο για την πρόβλεψη μελλοντικών φαινομένων (στην αρχή κυρίως καιρικών). Αυτή τη φήμη τους άρχισαν να τη χρησιμοποιούν μάγοι, αλχημιστές, μύστες, προφήτες, μάντεις, ραβδοσκόποι, αποκρυφιστές, και αστρολόγοι για την πραγματοποίηση επιθυμιών, προβλέψεων και για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των αρνητικών πλανητικών επιρροών. Χρησιμοποιώντας εκκρεμές από κρυστάλλους οι μάγοι της φυλής των Απάτσι έβρισκαν χαμένα αντικείμενα και ζώα. Πασίγνωστη είναι η τέχνη της Κρυσταλλομαντείας μέσα από χαλαζιακές σφαίρες με αναφορές σε λογοτεχνικά έργα και κινηματογραφικές σκηνές.

Μια Πρώτη Γνωριμία Με Τους Λίθους & Τους Κρυστάλλους

Ορυκτά και Θεραπείες στην Αρχαιότητα

 Οι παλαιότερες αναφορές σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των λίθων είναι γραμμένες σε αρχαίους Αιγυπτιακούς παπύρους. Σχετικά κείμενα συναντούμε στο Ινδικό θεραπευτικό σύστημα Αγιουρβέδα, στην Κινεζική Ιατρική, στην Αρχαία Ελληνική θεραπευτική, σε συνταγές των Σαμάνων του Περού και των Μάγιας. Επίσης αρκετές ιστορίες αναφέρουν για την περίοπτη θέση που κατείχαν οι κρύσταλλοι μεταξύ των θεραπευτικών εργαλείων των Κρυσταλλοθεραπευτών της Ατλαντίδας. Η γενική θεώρηση από όλες τις ιστορικές αναφορές και παραδόσεις καταλήγει στο εξής: «Οι κρύσταλλοι που είναι Ορυκτά έχουν μεταφυσικές ιδιότητες». Για την παρασκευή των αρχαίων φαρμάκων χρησιμοποιούνταν ως επί το πλείστον ορυκτά, βότανα και φυτά.
Με την αυγή της νεολιθικής εποχής δηλαδή από το 8.000 π.χ. αρχίζει να αναπτύσσεται μεταλλευτική δραστηριότητα στο νησί της Μήλου, ένα νησί πλούσιο σε ορυκτά. Τα χρόνια εκείνα σημειώνεται μεγάλη εξόρυξη και εμπορία ποικιλίας ορυκτών, κάποια από τα οποία έχουν φαρμακευτικό ενδιαφέρον όπως Θείο, Καολίνης, Μπεντονίτης, Περλίτης και Αλουνίτης.

Μια Πρώτη Γνωριμία Με Τους Λίθους & Τους Κρυστάλλους

Τα Ορυκτά ως «Φάρμακα και Θεραπευτικά Εργαλεία»

-Τα πρώτα φυσικά φάρμακα ήταν κονιορτοποιημένα ορυκτά, βότανα και φυτά.
-Τα χειρουργικά εργαλεία Laser δεν νοούνται χωρίς κρυστάλλους διάφανου χαλαζία και φως.
-Τα ορυκτά αποτελούν το βασικό συστατικό των Ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τα οποία δεν έχουν παρενέργειες, δεν προκαλούν εθισμό, και η δράση τους είναι ποιοτική για τον ασθενή και όχι ποσοτική.
-Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τη μαγειρική σόδα «όξινο ανθρακικό νάτριο» και η ευεργετική χρήση του σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο.
-Η πίστη ενός ανθρώπου στη μεταφυσική είναι σε θέση να ενεργοποιήσει άγνωστους μηχανισμούς μέσα στο σώμα και τον εγκέφαλο ή να προκαλέσει υπερφυσικές δυνάμεις ώστε ο πιστός να πετύχει αυτό που δεν θα κατάφερνε ο άπιστος. Εκατομμύρια αναφορές μιλούν για μικρά και μεγάλα θαύματα. Η επιστήμη, παρά την τεράστια και συνεχή πρόοδο της, δεν γνωρίζει τα πάντα. Όμως ακόμη και σήμερα που το πνεύμα και ο νους είναι διευρυμένα συνεχίζει να υπάρχει η άποψη ότι ο κόσμος εξαντλείται στην αιτιοκρατία και τον ορθολογισμό.

Μια Πρώτη Γνωριμία Με Τους Λίθους & Τους Κρυστάλλους

Η Τέχνη της Κρυσταλλοθεραπείας

 Σε παλαιότερους πολιτισμούς οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τα ορυκτά και τους κρυστάλλους για να θεραπεύσουν τις ασθένειες τους. Σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν το ορυκτό σκόνη και το έπιναν, έτσι εκμεταλλευόντουσαν την χημική του σύσταση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πίστευαν ότι η ασθένεια θεραπεύεται μόνο με την παρουσία του λίθου δίπλα στον άρρωστο, θεωρούσαν ότι μέσα στους κρυστάλλους διαμένουν πνεύματα φύλακες-οδηγοί που μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία της ασθένειας.
Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούν κρυστάλλους για θεραπείες, οι λεγόμενοι Νew Αge Ηealers (θεραπευτές της νέας εποχής). Το new age υιοθετεί φιλοσοφικές και μυστικές παραδόσεις, οικολογικές και αντιτεχνολογικές απόψεις, αναζητά την αλήθεια σε πρακτικές και θεωρίες παλαιότερων πολιτισμών, που είχαν ξεχαστεί με την κυριαρχία της επιστήμης. Οι οπαδοί του κινήματος new age αναζητούν χρησιμοποιούν και σέβονται πάνω απ’ όλα, αυτά που παράγει η «μάννα γη», όπως είναι οι κρύσταλλοι.

Κρυσταλλοθεραπεία από Ειδικούς
 Εφαρμόζεται από θεραπευτές-δασκάλους με διορατικές ικανότητες, ολιστικές γνώσεις, και υψηλό ενεργειακό πεδίο. Η θεραπεία εστιάζεται στην ανίχνευση της αιτίας που δημιούργησε το πρόβλημα και στην ουσιαστική διαχείριση του. Η τοποθέτηση κρυστάλλων στο σώμα φέρνει δονήσεις και ενέργειες ψυχικής και σωματικής υγείας που το σώμα έχει ξεχάσει και το βοηθά να τις ξαναθυμηθεί. Θα απελευθερώσει την μπλοκαρισμένη και λιμνάζουσα ενέργεια που «τρώει» ιστούς και όργανα και θα την αφήσει να ρέει στο σώμα θρεπτικά και θεραπευτικά.


Κρυσταλλοθεραπεία με Αυτοθεραπεία
Μπορείτε να την εφαρμόσετε μόνοι σας τοποθετώντας κρυστάλλους στο σώμα σας ή στον χώρο σας. Μερικά από τα οφέλη θα είναι ηρεμία, χαλάρωση, διαύγεια, ευεξία, ποιοτική σωματική ενέργεια, αφύπνιση, συνάντηση με την ουράνια τύχη, διαίσθηση, δημιουργία, προστασία, αφθονία και γείωση. Η τοποθέτηση λίθων στο σώμα δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια.

Μια Πρώτη Γνωριμία Με Τους Λίθους & Τους Κρυστάλλους

Η Σημερινή Θεώρηση των Λίθων

Η κρυσταλλική ενέργεια δεν είναι θεραπεία με την κλασσική έννοια του όρου, αλλά είναι το όχημα που θα σας οδηγήσει στο δρόμο για την αναζήτηση της βαθύτερης αιτίας μίας ψυχικής ή σωματικής ασθένειας. Η συνειδητή χρήση των λίθων βοηθά στην κατανόηση αυτής της αιτίας και η αποδοχή της συνεπάγεται και την αρχή της θεραπείας.


Οι λίθοι και οι κρύσταλλοι δεν είναι φάρμακα και δεν ταυτίζονται με τις επιστημονικές ιατρικές θεραπείες. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τις αντικαθιστούν. Τόσο η αρχαία σοφία όσο και η σύγχρονη επιστήμη είναι άξιες σεβασμού από όλους μας.

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *